Andreas Hasselbom

Et personligt lån tilbyder den nemmeste og hurtigste måde at skaffe penge på. Modsat andre former for lån behøver man ikke have en stor indkomst eller kunne stille noget som sikkerhed for at ansøge om et personligt lån. Disse andre lån har høje renter når sammenlignet med sikkerhedsstilet lån, fordi de er tilbudt baseret på ry og rygte.

Personlige lån bliver oftest brugt til at dække basale udgifter i forhold til rejser, boligfornyelse og reparationer. De kan også bruges til at konsolidere gæld på for eksempel kreditkort eller en gangs udgifter som begravelser og bryllupper.

Disse lån har oftest en tidsbegrænsning på to til fem år, med en rente på 8,5% til 18,5% afhængigt af lånerens historik. Mens de fleste lån har en fast rente, er der undtagelser som har en varierende rente.

De adskiller sig også lønforskud, kviklån, titellån og kreditkort der har faste betalingsbetingelser.

I betragtning til personligt Lån

Disse usikrere lån er ofte baseret på kredit historikken som belyser en låners evne til at tilbagebetale. Afdragene vil typisk være underlagt et fast skema. Lån i denne sammenhæng varierer fra 1000 kr. helt op til 100.000 kr., afhængig af långiveren.

Lånere med en favorable kredit historik vil altid have en bedre chance for at få et personligt lån. Men dette betyder skam ikke at långiveren altid giver afslag på ansøgninger fra lånere med mindre favorable kredit historik. Det kan lige såvel betyde at beløbet man kan låne bliver mindre.

En stærk kredit historik giver bedre muligheder for både at låne et større og at sikre sig en lavere rent end en person med en mindre favorable historik. Den højere rente, og derved større afdrag, kan føre til en situation hvor man ikke længere er i stand til at afbetale som aftalt.

Derfor er forholdet med indkomst og udgifter i høj grad i fokus når det handler om at sikre sig et personligt lån.

En anden meget vigtig ting en långiver kigger efter er ansøgerens indtægtskilde. En stabil og pålidelig indtægtskilde er ofte et sikkert kort i jagten på et personligt lån. Derudover kigger långiveren også på de månedlige gældsbetalinger, der skal være under 43%, ud over andre finansielle forpligtelser såsom regning underholdsbidrag eller børnebidrag.

Uddannelsesniveau og nuværende karrierepunkt kan også bruges som indikator for om en person kan håndtere et personlig lån. Ideen med disse baggrundstjek er at nogle jobs, eller karriere, er mere stabile end andre og det bringer dem i bedre position for at kunne tilbagebetale lånet. Andre faktorer, så som hensigten med lånet, ens social media færden eller hvordan kontakten til långiveren blev etableret, har også betydning.

Hvor får man et personligt lån

Lokale banker og kreditforeninger er nogle af de bedste finansielle institutioner at henvende sig til for at få et personligt lån. Kreditforeninger, især, er de bedste da de tilbyder lavere renter eftersom de fleste af dem ikke er profitskabende virksomheder.

Online långivere som Prospects og Lending Club tilbyder også generøse beløb med konkurrencestærke satser. Deres satser er ofte lavere end dem bankerne kan tilbyde. Pantshops tilbyder også personlige lån i bytte for værdigenstande som smykker, elektronik eller kunstværker. I disse tilfælde bliver genstandene klassificeret som sikkerhed for lånet.

Det er yderst vigtigt at undersøge en långivers betingelser på forhånd for ikke at blive snydt af skjulte omkostninger. Dette gælder især ved personlige lån med lave renter. Mange långivere, som tilbyder lån med lave renter, har store gebyrer forbundet med lånet som ikke figurerer tydeligt i den månedlige betaling.

Læs det med småt

Det er utrolig vigtigt at forstå betingelserne for et personligt lån, og at kræve svar på alle uklare spørgsmål. Dette er essentielt for at undgå uoverensstemmelser med långiveren. Gebyr for for hurtig tilbagebetaling af et lån er en de ting man bør holde sig for øje. Nogle långivere gør brug af dette.

Andre långivere trækker betalingerne direkte for låners lønkonto. I dette tilfælde bør man installere en advarsel ved lav saldo for at forhindre et eventuelt overtræk. Den totale omkostning i forbindelse med lånet skal være gennemskuelig fra start så man kan udregne en plan for tilbagebetalingen.

Risici ved et personligt lån

Personlige lån er sædvanligvis betalt af i løbet af en specifik periode. I tilfælde af at dette sker kan det udløse et sagsanlæg da långiveren ikke har andre muligheder for at få hverken lånet eller renterne igen.

Der er også svindlere som bruger falsk reklame og narrer potentielle lånere til at betale et ”forskuds gebyr” for at få lånet sat i stand.

Resources:

1. http://www.bankrate.com/finance/loans/how-to-qualify-for-a-personal-loan.aspx
2. https://www.loannow.com/personal-loan-approval-tips/
3. https://www.lendingtree.com/personal/personal-loan-are-you-a-good-candidate/
4. https://www.nerdwallet.com/blog/loans/cheap-personal-loans/
5. https://www.gobankingrates.com/loans/banks-decide-personal-loan-eligibility/
6. https://blog.equifax.com/credit/what-you-need-to-know-before-taking-out-a-personal-loan-2/

Related Article