Andreas Hasselbom

Der findes mange finansielle værktøjer der kan hjælpe dig med at nå dine mål; og personlige lån er en af de mest populære og fleksible muligheder. Personlige lån kan være en super måde at konsolidere gæld på, starte en virksomhed eller hjælpe med betalingen af regninger med høj rente. Har du overvejet muligheden og føler du at et personligt lån er det rigtige for at opnå dine mål, så er det næste skridt at sikre dig de bedste forudsætninger for godkendelse

Følg blot disse 5 gode råd for at øge dine chancer for at få et personligt lån godkendt ved første forsøg:

Ved du allerede hvad der skal til for at få et personligt lån?

4) MINIMUNSKRAVENE

De fleste långivere har visse minimumskrav for deres produkter. Det er muligt at få et afslag selv med en stabil økonomi uden andre lån. Derfor, før du ansøger, er det vigtigt at du sikre dig at din ansøgning imødekommer minimumskravene for at komme i betragtning. Tjek listen nedenfor for at se om du har de mest almindelige kvalifikationer som långiverne kigger efter når de skal godkende et personligt lån.

Er du fyldt 18 Er dansk statsborger. Personlig legitimation (Typisk pas eller kørekort) En bopælsattest. Har du en bankkonto Dokumentation for regelmæssig indkomst (Typisk de sidste 3 måneders lønseddeller) Du har ikke været erklæret insolvent de sidste 7 år

3) KONTROLLÉR DIN KREDIT HISTORIK

Långiveren gennemser din kredit historik når han behandler din lånansøgning. Som det var nævnt i råd nr. 5 er et af minimumskravene at man altid har kunne betale sin gæld og indenfor de sidste 7 år ikke har været erklæret insolvent. Men med det sagt; jo bedre historik, jo bedre chance for et lån. Ved at forbedre din kredit historik står du ikke kun skarpere i forhold til et lån godkendt af långiveren men også i forhold til at få en lavere rente på lånet. For sikre en god historik, eller forbedre den, er det essentielt at betale jævnligt af på udstående gæld. Der er ikke noget du kan gøre ved tidligere afdrag der ikke blev betalt til tiden men da långiveren kigger på dine nyeste historik først har du stadig mulighed for at forbedre dine muligheder.

2) VIS EN STABIL ØKONOMI OG BOLIGSITUATION

En af de vigtigste faktorer når det handler om godkendelse af dit lån er stabiliteten i din erhvervssituation og i dine boligforhold. Når långivere behandler din ansøgning, vil de kigge på hvor længe du har været på din nuværende arbejdsplads samt hvor længe du har haft den samme bopæl. Jo længere du har været på den samme arbejdsplads og boet på samme bopæl, jo bedre vil dine chancer være for at få en ansøgning om et personligt lån godkendt. Helt konkret drejer det sig om 2 tal for det fleste långivere. De anser potentielle lånere som har haft den samme arbejdsplads i 3 år samt boet det samme sted i 2 år eller mere, for at være stabile. Ansøgere som opfylder disse kriterierne, har en bedre chance for at få et lån godkendt. Dette er dog ikke ensbetydende med at långiverne vil afvise ansøgere som har boet på deres bopæl i mindre end 2 år. Det betyder blot jo længere du arbejder på den samme arbejdsplads og bor det samme sted, jo mere stabil og pålidelig vil du være anset for at være. Hvis du har en strålende kredit historik men er lige flyttet eller startet et nyt arbejde kan du muligvis drage fordel af at vente et års tid før du ansøger om et personligt løn. Hvis du har haft den samme arbejdsplads og boet det samme sted i over et år, og du føler dig klar til at lave ansøgning, skal du lige kigge det sidste råd igennem først for at sikre dig at du har de bedste forudsætninger for at få godkendt et personligt lån hurtigt.

1) VIS EVNEN TIL AT KUNNE TILBAGEBETALE

The vigtigste element i din ansøgning vil være din mulighed for at tilbagebetale lånet. Selv hvis du imødekommer alle minimumskravene, har en solid kredit historik, har boet og arbejdet samme sted de sidste 10 år, så vil en långiver stadig gerne se hvor penge til at tilbagebetale lånet vil komme fra. Långiveren vil stille dine indtægter mod dine udgifter for at afgøre om du har mulighed for at tilbagebetale lånet. Jo højere indkomst du har sammenlignet med dine udgifter, jo større er sandsynligheden for at din lånansøgning vil blive godkendt. Selvom du måske ikke er i stand til at øge din indkomst med det samme, kan du i stedet taget et kig på dine faste udgifter for at se om du har mulighed for at skære i dem inden du ansøger om et lån. Har du udestående gæld på dit kreditkort? Hvis ja, så betal denne af først for at fjerne den helt fra dine udgifter. Er der nogle abonnementer som du ikke har brug for? Magasiner, tv-tjenester, medlemskab til et fitnesscenter etc. Du behøver måske ikke opsige disse ting permanent men hvis du får dem fjernet mens du ansøger om et personligt lån vil dine faste udgifter se det mindre ud.

Resources:

1. https://www.lendingtree.com/personal/what-are-personal-loans-used-for/
2. https://www.greedyrates.ca/blog/comparing-personal-loans-canada/
3. https://www.myfico.com/credit-education/whats-in-your-credit-score/
4. https://www.thebalance.com/how-your-credit-score-influences-your-interest-rate-960278
5. https://www.gobankingrates.com/credit/credit-report/read-credit-report/
6. https://www.finder.com/new-employee-personal-loans
7. http://www.randelltiongson.com/factors-that-affect-your-personal-loan-application/

Related Article